Vabad büroopinnad
arteri-kvartali-aatrium-1.jpg

Uudised

Arteri kvartalis avatakse hinnatud peakoka Vladislav Djatšuki restoran VÕIVÕI

11.06.2024

Tallinna südalinna kerkivas Arteri kvartalis avatakse sügisel kõikidele linnaelanikele uus restoran VÕIVÕI, mis pakub Euroopa toidukultuuridest inspireeritud maitseid.

“Arteri kvartal on Tallinna uusim südalinna kohtumispaik, mis paikneb linna tuiksoonel ning avatakse kõikidele linlastele. Meie soov algusest peale on olnud luua keskkond, kus on ka mõnus aega veeta. Seetõttu rajame kvartalisse ka söögikohti, mis pakuvad maitseelamusi ning õdusat atmosfääri nii linnakodanikele, kvartali töötajatele kui ka turistidele,” lausus Arteri kvartali projektidirektor Allan Remmelkoor

Üheks Arteri uueks söögikohaks on hinnatud peakoka Vladislav Djatšuki restoran VõiVõi. “Vladislav Djatšuk on üks Eesti professionaalsemaid peakokkasid ja restoranide loojaid. Tal on eelnev kogemus, kuidas luua hästitoimiv sümbioos ärikvartali ja restorani vahel. Usume, et tema looming sobitub hästi meie kontseptsiooniga,” nentis Remmelkoor. 

VÕIVÕI on tuli-deli-baar-restoran, mis pakub eri Euroopa toidukultuuridest inspireeritud menüüd. “Meie eesmärk on luua õdusa atmosfääriga söögikoht, mis pakub kvaliteetsel toorainel põhinevat menüüd, millest igaüks leiab endale sobiva maitseelamuse. Restorani keskmes on avatud tulel valmistatud toit, valikus on nii liha-, kala- kui ka taimsed road.” kirjeldas restorani olemust peakokk ja omanik Vladislav Djatšuk

Djatšuki sõnul iseloomustab tema kööki maitsete puhtus ja lihtsus, mis tekitab külastajates nn vau-efekti. “Eesti restoranikultuur on väga kõrgel tasemel, elanikud hindavad kvaliteetset toitu ja teenindust. Seetõtt on meie fookus ausal toorainel. Toitude valmistamisel kasutame enamasti Eesti päritolu toorainet, talu- ja farmitooteid. Lisaks on kuni 80% toorainest spetsiaalselt restorani jaoks kasvatatud maheprodukt,” sõnas Djatšuk. 

Restoran VÕIVÕI avatakse Arteri 1. korrusel selle aasta novembris. 400 m2-l paiknev restoran mahutab korraga sööma 115 inimest. Valikus on nii lihtsam lõunamenüü kui ka à la carte õhtusöögimenüü. 

Arteri projektidirektor lisas, et tänapäevane büroohoone on palju enamat kui ainult kontoripind. “Inimesed veedavad suure osa oma ärkveloleku ajast tööl, mistõttu on oluline luua terviklik ja mõnus töökeskkond, kuhu kuuluvad nii avatud puhkealad, kohvikud-restoranid kui ka erinevad teenused. Usume, et tervislikku ja mitmekülgset toitu pakkuvad söögikohad on osa modernsest linnaruumist, mis ühtlasi võimaldavad tuua kvartalisse külastajaid ka õhtuti ja nädalavahetuseti,” kirjeldas Remmelkoor.

Vladislav Djatšuk on ühtlasi restoranide Mon Repos, Päris ja Orangerie omanik ja brand chef, kes on Eestit korduvalt esindanud ka maailmakuulsal Bocuse d’Ori võistlusel. Varasemalt on Djatšuk töötanud ka restorani Tchaikovsky peakokana ning Belgia suursaatkonna erakokana. Lisaks on Djatšuk vastutanud Eesti Vabariigi Aastapäeva vastuvõtu toitlustuse eest, teinud koostööd Stockmanni ja Kaubamajaga ning korraldanud Dinner in the Sky õhtusööke Eestis, Soomes ja Leedus. 

Arteri kvartal asub Tallinna kesklinnas ning koosneb kahest büroohoonest ja ühest korterhotelli hoonest, seejuures kõrgeim 28-korruseline hoone on Eesti kõige kõrgem büroohoone. Kvartali keskmes on esmaklassiline töökeskkond – büroopinnad üheskoos mitmete toitlustusasutuste, spordiklubi ja ujula, iluteenuste, mugava parkimise, linnapargi ja heade ühistranspordiühendustega. Kvartali kogupindala on 77 000 m2, pakkudes tööpindu kuni 2500 inimesele. 

Kvartali arhitekt on Martin Aunin ning sisearhitekt Arhitekt11, ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus Eesti. Keskkonnasõbralike energialahendustega liginullenergiahooned ehitatakse rahvusvahelise BREEAM standardi Excellent tasemele vastavalt. 

Kogu kvartal koos linnapargiga valmib 2024. aasta sügisel, sealhulgas uus Veski tänav ja uuendatud Imanta tänavalõik, mis tagavad turvalise ja rahuliku liiklemise kvartali ümbruses.